Recept

Krkonošský pečený pstruh

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33105

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Pepř bílý
1 kg Pstruh
50 g Slanina vepřová
8 polévková lžíce Strouhanka
2,5 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 079kJ
3% Sacharidy 11 g
64% Tuky 48 g
42% Sodík 847 mg
98% Bílkoviny 55 g

Krkonošský pečený pstruh postup přípravy receptu:

1

Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme z každé strany, posypeme pepřem a obalíme ve strouhance.

2

Do pekáče dáme olej s máslem (3 lžíce) a když je tuk rozpálený, položíme na něj pstruhy, na ně plátky slaniny a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Během pečení ryby podléváme bílým vínem.

3

Pstruhy otáčíme a poléváme výpekem.

4

Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Upečené pstruhy přelijeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.

Poznámka

Upečené pstruhy podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept