Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lasagne plněné masem 5 1
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 145 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 33106
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
450 g Hovězí maso mleté
120 ml Hovězí vývar základní
18 plátek Lasagne
15 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
75 g Šunka dušená
150 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
Rajská omáčka
1 hrst Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 ks Mrkev kořen
30 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 l Voda pitná
Bílá omáčka
50 g Máslo čerstvé
900 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 293kJ
11% Sacharidy 40 g
60% Tuky 45 g
52% Sodík 1 g
98% Bílkoviny 55 g

Lasagne plněné masem postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme drobně pokrájenou cibuli, občas zamícháme a smažíme 5 minut na mírném ohni, až je cibule měkká.

2

Vložíme mleté hovězí a pokrájený česnek. Smažíme na mírném ohni 10 minut, mícháme a vařečkou oddělujeme kousky masa. Přisypeme bylinky a dle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme polovinu vývaru, pánev přikryjeme a dusíme 25 minut. Občas zamícháme a postupně, jak se tekutina vyvařuje, přiléváme zbývající vývar. Poté vyndáme do mísy a necháme vychladnout.

3

Mezitím zhotovíme rajskou omáčku. Ve větší pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou zeleninu a prolisovaný česnek. Často mícháme a smažíme při střední teplotě 10 minut. Poté vložíme nakrájená rajčata. Prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do pánve. Přimícháme bylinky a dle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, pánev přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni 30 minut. Občas zamícháme. Hotovou rajskou omáčku rozmixujeme v kuchyňském robotu.

4

K mletému masu přidáme vejce, vařenou šunku, strouhanku a 90 g nastrouhaného parmezánu. Promícháme, podle potřeby dochutíme.

5

Trochu rajské omáčky nalijeme do zapékací mísy. Lasagne potřeme masovou směsí a rozložíme je do zapékací mísy. Omáčkou je přelijeme.

6

Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté postupně přiléváme horké mléko. Po každém přilití vznikající omáčku důkladně zamícháme šlehací metlou.

7

Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka jemná a hustá. Dle chuti nasypeme nastrouhaný muškátový oříšek. Mírně osolíme a opepříme. Opět zamícháme a odstavíme z plotny.

8

Plněné lasagne zalijeme bílou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut, až se těstoviny zdají být měkké, propíchneme-li je dřevěnou špejlí. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept