Lasagne plněné masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne plněné masem
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 145 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 33106 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Hovězí maso mleté |
120 ml | Hovězí vývar základní |
18 plátek | Lasagne |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
75 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Rajská omáčka | |
---|---|
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 l | Voda pitná |
Bílá omáčka | |
50 g | Máslo čerstvé |
900 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 203,5mg |
Draslík | 772,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 625,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Voda pitná, Muškátový oříšek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Lasagne, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne plněné masem postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme drobně pokrájenou cibuli, občas zamícháme a smažíme 5 minut na mírném ohni, až je cibule měkká. |
2 | Vložíme mleté hovězí a pokrájený česnek. Smažíme na mírném ohni 10 minut, mícháme a vařečkou oddělujeme kousky masa. Přisypeme bylinky a dle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme polovinu vývaru, pánev přikryjeme a dusíme 25 minut. Občas zamícháme a postupně, jak se tekutina vyvařuje, přiléváme zbývající vývar. Poté vyndáme do mísy a necháme vychladnout. |
3 | Mezitím zhotovíme rajskou omáčku. Ve větší pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou zeleninu a prolisovaný česnek. Často mícháme a smažíme při střední teplotě 10 minut. Poté vložíme nakrájená rajčata. Prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do pánve. Přimícháme bylinky a dle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, pánev přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni 30 minut. Občas zamícháme. Hotovou rajskou omáčku rozmixujeme v kuchyňském robotu. |
4 | K mletému masu přidáme vejce, vařenou šunku, strouhanku a 90 g nastrouhaného parmezánu. Promícháme, podle potřeby dochutíme. |
5 | Trochu rajské omáčky nalijeme do zapékací mísy. Lasagne potřeme masovou směsí a rozložíme je do zapékací mísy. Omáčkou je přelijeme. |
6 | Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté postupně přiléváme horké mléko. Po každém přilití vznikající omáčku důkladně zamícháme šlehací metlou. |
7 | Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka jemná a hustá. Dle chuti nasypeme nastrouhaný muškátový oříšek. Mírně osolíme a opepříme. Opět zamícháme a odstavíme z plotny. |
8 | Plněné lasagne zalijeme bílou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut, až se těstoviny zdají být měkké, propíchneme-li je dřevěnou špejlí. Před podáváním necháme 10 minut odstát. |