Kuřecí prsa plněná špenátem a hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa plněná špenátem a hermelínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
180 ml | Olej rostlinný |
8 plátek | Špenát listový čerstvý |
90 g | Strouhanka |
90 g | Sýr Eidam cihla 45% |
200 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 300,7mg |
Draslík | 854,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa plněná špenátem a hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy opláchneme a osušíme. Kuřecí prsa přes fólii po obou stranách naklepeme. Na každý řízek položíme dva listy špenátu, výseč hermelínu, řízek zavineme a spojíme jehlou. Poté řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance, do které jsme nastrouhali sýr. |
2 | Řízky smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Po chvíli teplotu mírně snížíme, aby se řízky dobře propekly. |