Bramborový salát s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33116 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Jablka |
120 g | Majonéza |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 996,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jablka, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s jablky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy, přidáme k nim na kostičky nakrájená jablka bez slupky a jádřinců a na kostičky nakrájené okurky. Salát ochutíme solí, pepřem a octem. Do salátu lehce vmícháme majonézu, smetanu, zdobíme petrželovou natí. |