Smažené vepřové maso se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené vepřové maso se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33117 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
170 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
115 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
230 g | Vepřové maso libové |
1 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 194,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cuketa, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené vepřové maso se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme. |