Recept

Smažené vepřové maso se zeleninou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33117
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
170 g Cuketa
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
115 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
230 g Vepřové maso libové
1 kávová lžička Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
2% Sacharidy 7 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 200 mg
20% Bílkoviny 11 g

Smažené vepřové maso se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat.

2

V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept