Bramborový salát s celerem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s celerem a vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33118 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Brambory |
400 g | Celer sterilovaný |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 327,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer sterilovaný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s celerem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, přidáme k nim na kostičky nakrájený naložený celer, který jsme scedili a nechali okapat. Přidáme uvařená vejce nakrájená na stejné kostičky, ochutíme solí, pepřem a octem. Salát lehce promícháme s olivovým olejem. |