Recept

Červené zelí na víně s jablkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33120

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Hřebíček
2 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
80 ml Voda pitná
100 ml Víno červené
0,5 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 705kJ
6% Sacharidy 23 g
8% Tuky 6 g
11% Sodík 223 mg
5% Bílkoviny 3 g

Červené zelí na víně s jablkem postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odlomíme zvadlé a poškozené listy, poté vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme. Zelí i jablko vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, kmín, hřebíček, cukr, podlijeme vodou a vínem a pod pokličkou dusíme.

2

V mezičase na pánvi vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu.

3

Když je zelí měkké, ochutíme ho octem a vmícháme vyškvařenou slaninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept