Červené zelí na víně s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí na víně s jablkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33120 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
2 ks | Jablka |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
80 ml | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 333,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí na víně s jablkem postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí odlomíme zvadlé a poškozené listy, poté vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme. Zelí i jablko vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, kmín, hřebíček, cukr, podlijeme vodou a vínem a pod pokličkou dusíme. |
2 | V mezičase na pánvi vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu. |
3 | Když je zelí měkké, ochutíme ho octem a vmícháme vyškvařenou slaninu. |