Recept

Kuřecí kari s kokosovou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33121
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory sladké (Batáty)
115 g Fazolové lusky zelené
2 ks Kafirové listy
2 dl Kokosové mléko
1 hrst Koriandr čerstvý
800 g Kuře
350 g Tykev
3 dl Vývar drůbeží
Zelená směs na kari
3 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička zelená
30 g Citronová tráva
4 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Galgan
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Koriandr celý
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Krevetová pasta
3 polévková lžíce Máta
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
200 g Šalotka
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 222kJ
10% Sacharidy 36 g
57% Tuky 43 g
40% Sodík 802 mg
79% Bílkoviny 44 g

Kuřecí kari s kokosovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuře naporcujeme. Sekáčkem odstraníme nohy a křídla, kůži stáhneme, dolní část stehýnek odřežeme, hrudní koš rozstřihneme kuchyňskými nůžkami, oddělíme spodní část těla. Prsíčka rozdělíme na dvě poloviny, každou pak rozkrojíme ještě napůl.

2

Scedíme kokosové mléko, hustou sraženinu uchováme. Následně smícháme kokosové mléko s vývarem. Maso vložíme do hrnce a přelijeme připraveným mlékem, přidáme limetkové listy a nezakryté povaříme cca 40 minut. Poté maso vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme.

3

Mezitím připravíme směs na kari. Koriandrová semínka osmahneme nasucho s kmínem, ve hmoždíři rozetřeme na jemnou hmotu chilli papričky s cukrem a solí. Ke směsi přidáme pražená semínka, voňatku, nadrobno pokrájený galgan, rozmačkaný česnek a na jemno pokrájenou šalotku. Vše důkladně rozdrtíme. Nakonec přidáme krevetovou pastu, nadrobno krájený koriandr i mátu, muškátový oříšek, olej.

4

Do pánve vlijeme jeden hrnek vývaru z masa, přídáme 4 - 5 lžic směsi na kari a zprudka povaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Přidáme zbytek vývaru z hrnce, maso, na větší kousky nakrájené brambory, pokrájenou tykev bez semínek a rozpůlené fazolové lusky. Vaříme 10 - 15 min. Nakonec vmícháme sraženinu z kokosového mléka a krátce prohřejeme, aby omáčka zhoustla.

5

Rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koriandrem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Přísady: voňatka - cca 7,5 cm velký kousek galangal - cca 2 cm velký kousek

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept