Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33126

Ingredience

500 g Bramborová kaše
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh konzumní
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 762kJ
12% Sacharidy 44 g
25% Tuky 19 g
37% Sodík 730 mg
32% Bílkoviny 18 g

Flejšky z Podkrkonoší postup přípravy receptu:

1

Bramborovou kaši dáme do mísy. Smícháme s moukou, vejcem, tvarohem, solí, pepřem, vypracujeme tužší bramborové těsto. Pak těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát o síle asi 7 mm. Formičkou o průměru asi 10 cm vykrojíme placky, které obalíme ve strouhance a dáme je na olejem vymazaný plech, který jsme rozehřáli v předem vyhřáté troubě.

2

Flejšky pečeme dozlatova přibližně 7-8 minut z každé strany.

Poznámka

Flejšky jsou výborné jako příloha k polévkám nebo uzenému masu, ale jsou chutné i samotné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept