Recept

Zázvorové chop suey s kachním masem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33127
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
170 g Fazolové výhonky
170 g Kachní prsa
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Omáčka ústřicová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 ks Zázvor celý
Marináda
1 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
2 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
2 kávová lžička Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 501kJ
2% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
20% Sodík 409 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zázvorové chop suey s kachním masem postup přípravy receptu:

1

Z masa odkrojíme tuk, odstraníme kůži, nakrájíme maso na nudličky a vložíme do mísy. Smícháme všechny suroviny na marinádu, vzniklou směsí maso přelijeme. Zakryjeme a odložíme do lednice do druhého dne.

2

Následující den připravíme nejprve omeletu. V menší pánvičce rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a krouživým pohybem rozlijeme po pánvi. Omeletu vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na nudličky.

3

Česnek rozmačkáme, z masa slijeme zbytek marinády. V pánvi rozpálíme 2 lžičky oleje, přidáme česnek a cca půl minuty osmahneme. Vyjmeme z pánve, vložíme do ní fazolové výhonky, oslolíme, opepříme, za stálého míchání smažíme také 1/2 minuty. Zeleninu osušíme a odložíme na vyhřátý talíř.

4

V pánvi rozpálíme zbytek oleje, za stálého míchání na něm restujeme cca 3 minuty maso. Přidáme nadrobno pokrájený zázvor, ústřicovou omáčku, promícháme a restujeme 2 minuty. Nakonec vmícháme fazolové výhonky, omeletu, na tenké plátky krájenou jarní cibulku, necháme krátce prohřát a podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je uveden bez doby na marinování (12 h).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept