Zeleninová příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová příloha
Zeleninová příloha
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33128 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
200 g | Fazole |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Hrášek |
100 g | Kedlubna |
200 g | Květák |
200 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 708,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek, Kedlubna, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová příloha postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory, kedlubnu, celer, na kolečka mrkev a pórek, vysypeme hrášek, fazole a květák, který rozdělíme na kousky. Přidáme sůl a pepř, přiklopíme hrnec a vaříme přibližně 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme jako přílohu k rýži.