Recept

Lívanečky z hrachové kaše

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33130

Ingredience

1 šálek Hrách
1 kávová lžička Majoránka
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
1 ks Žemle tuková
1 dl Mléko čerstve polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
13% Sacharidy 47 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 529 mg
36% Bílkoviny 20 g

Lívanečky z hrachové kaše postup přípravy receptu:

1

Omytý loupaný hrách promyjeme a den předem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Vaříme pomalu v poměru 1 hrneček hrachu + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli.

2

Uvaříme hustou kaši, kterou rozmixujeme. Žemli pokrájíme na kostičky a namočíme ji do mléka. Pak ji vymačkáme.

3

Přidáme k ní utřené máslo se solí (0,5 lžičky), žemli, majoránku, vajíčka a sůl, směs utřeme dohladka.

4

V pánvi rozpálíme olej, na kterém usmažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.

5

Podáváme je jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept