Lívanečky z hrachové kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívanečky z hrachové kaše
Lívanečky z hrachové kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33130 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 šálek | Hrách |
1 kávová lžička | Majoránka |
60 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
1 dl | Mléko čerstve polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 377,6mg |
---|---|
Cholesterol | 140,7mg |
Draslík | 42,8mg |
Vláknina | 201,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Máslo čerstvé, Žemle tuková, Mléko čerstve polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívanečky z hrachové kaše postup přípravy receptu:
1 | Omytý loupaný hrách promyjeme a den předem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Vaříme pomalu v poměru 1 hrneček hrachu + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli. |
2 | Uvaříme hustou kaši, kterou rozmixujeme. Žemli pokrájíme na kostičky a namočíme ji do mléka. Pak ji vymačkáme. |
3 | Přidáme k ní utřené máslo se solí (0,5 lžičky), žemli, majoránku, vajíčka a sůl, směs utřeme dohladka. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, na kterém usmažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova. |
5 | Podáváme je jako přílohu k masu. |