Hrnec plný překvapení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrnec plný překvapení
Hrnec plný překvapení
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 33133 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
200 g | Celer bulvový |
100 g | Česnek |
200 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Hovězí libové |
200 g | Jelení maso |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Petržel kořen |
100 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
200 g | Vepřové kotlety |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 88,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí libové, Jelení maso, Petržel kořen, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrnec plný překvapení postup přípravy receptu:
1 | Hovězí, vepřové a zvěřinu nakrájíme na větší kostky, přidáme hořčici, dobře promícháme, dáme do máslem vymazaného hrnce, na maso postupně skládáme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, na hrubší plátky nakrájený celer, petržel a nasekanou petrželovou nať. Osolíme, opepříme, přidáme na silnější plátky nakrájené vařené brambory, nahoru dáme plátky sýra, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a v dobře vyhřáté troubě pečeme 120 minut. |
Poznámka
Podáváme s pikantním salátem.