Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 33134
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Borůvky
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
0,5 kg Hovězí svíčková
1 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Kečup
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 dl Víno červené
1 dl Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 891 kcal
Kilojoule 3 726kJ
4% Sacharidy 13 g
97% Tuky 73 g
20% Sodík 403 mg
65% Bílkoviny 36 g

Biftek s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Uležené maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme je nožem, pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme, na pánvičce na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Když je maso hotové, vyndáme ho a dáme stranou. Do vypeku dáme mouku, worcester, nastrouhaný česnek, kečup, máslo, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Nakonec podle chuti přidáme ještě koření, sůl a pepř.

2

Na pánvičce rozpálíme olej, do oleje rozklepneme 1 ks vejce tak, aby nám zůstal žloutek celý a usmažíme volské oko.

3

Na talíř dáme biftek, na něj položíme volské oko, lžíci borůvek a zalijeme šťávou.

Poznámka

Servírujeme na talíři se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept