Biftek s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek s brusinkami
Biftek s brusinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Borůvky |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
0,5 kg | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno červené |
1 dl | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 612,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 295,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Česnek, Hovězí svíčková, Kari koření, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Biftek s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Uležené maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme je nožem, pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme, na pánvičce na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Když je maso hotové, vyndáme ho a dáme stranou. Do vypeku dáme mouku, worcester, nastrouhaný česnek, kečup, máslo, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Nakonec podle chuti přidáme ještě koření, sůl a pepř. |
2 | Na pánvičce rozpálíme olej, do oleje rozklepneme 1 ks vejce tak, aby nám zůstal žloutek celý a usmažíme volské oko. |
3 | Na talíř dáme biftek, na něj položíme volské oko, lžíci borůvek a zalijeme šťávou. |
Poznámka
Servírujeme na talíři se smaženými hranolky.