Recept

Zapečená jablka s vanilkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33137
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krystal
8 ks Jablka
2 polévková lžíce Mandle
4 kávová lžička Marmeláda višňová
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na omáčku
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Mléko plnotučné
0,5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 polévková lžíce Rum
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
25% Sacharidy 90 g
47% Tuky 35 g
3% Sodík 59 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zapečená jablka s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Poté jablka potřeme rozpuštěným máslem a do poloviny je obalíme v krystalovém cukru. Ohnivzdornou mísu vymažeme zbylým máslem, kterým jsme potřeli jablka, vložíme do ní jablka, vykrojené otvory po jádřincích vyplníme višňovou marmeládou, jablka posypeme nudličkami mandlí, které jsme spařili a oloupali. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C, dokud jablka nezezlátnou.

2

Podáváme je politá vanilkovou omáčkou.

3

Vanilkovou omáčku připravíme zašleháním pudinku, cukru a žloutků do mléka. Přidáme máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Omáčku zahříváme na mírném plameni, stále mícháme, až omáčka zhoustne. Nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Na závěr vmícháme rum.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept