Zapečená jablka s vanilkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená jablka s vanilkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33137 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
8 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Mandle |
4 kávová lžička | Marmeláda višňová |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Na omáčku | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
0,5 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 polévková lžíce | Rum |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 227,6mg |
Draslík | 524,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 432,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 854,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jablka, Mandle, Citronová kůra, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená jablka s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Poté jablka potřeme rozpuštěným máslem a do poloviny je obalíme v krystalovém cukru. Ohnivzdornou mísu vymažeme zbylým máslem, kterým jsme potřeli jablka, vložíme do ní jablka, vykrojené otvory po jádřincích vyplníme višňovou marmeládou, jablka posypeme nudličkami mandlí, které jsme spařili a oloupali. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C, dokud jablka nezezlátnou. |
2 | Podáváme je politá vanilkovou omáčkou. |
3 | Vanilkovou omáčku připravíme zašleháním pudinku, cukru a žloutků do mléka. Přidáme máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Omáčku zahříváme na mírném plameni, stále mícháme, až omáčka zhoustne. Nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Na závěr vmícháme rum. |