Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 33141
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na palačinky
250 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
160 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl
100 g Šunkový salám
2 ks Vejce slepičí
Na obalení
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Na smažení
140 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 839kJ
10% Sacharidy 36 g
102% Tuky 76 g
25% Sodík 499 mg
43% Bílkoviny 24 g
Rizolky se špenátem

Rizolky se špenátem postup přípravy receptu:

1

Na náplň připravíme listový salát a špenát, který opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

2

V rendlíku vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme salát se špenátem a asi tři minuty dusíme. Necháme v misce zchladnout, přidáme drobně pokrájená vařená vejce a salám. Osolíme, opepříme, dobře promícháme.

3

Připravíme palačinky. Rozšleháme vejce se žloutkem, přidáme sůl, střídavě zašleháváme mléko a mouku. Těsto necháme chvíli stát. Poté na malém množství tuku, který přidáváme podle potřeby, smažíme po obou stranách tenké palačinky, skládáme je na talíř.

4

Každou palačinku potřeme špenátovou náplní, složíme do obdélníku a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

5

Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept