Sleďový salát s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleďový salát s fazolemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33143 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Fazole červené sterilované |
20 ml | Hořčice |
100 g | Jablka |
3 ml | Ocet kvasný lihový |
100 g | Okurka salátová |
20 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
300 g | Sleď čerstvý |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 374,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citrony, Fazole červené sterilované, Jablka, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleďový salát s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme. Do větší mísy dáme sterilované červené fazole, oloupaná jablka a okurku nakrájené na kostičky. Přidáme sledě a brambory také nakrájené na kostičky a cibuli nadrobno. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou octa a oleje, nakonec vmícháme hořčici. Servírujeme vychlazené, ozdobené snítkou petrželky a kolečky citronu. |