Podzimní salát s vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní salát s vlašskými ořechy
Podzimní salát s vlašskými ořechy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33145 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
10 dkg | Anglická slanina |
200 g | Červená řepa |
1 ks | Ciabatta |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
Zálivka | |
---|---|
1 ks | Cibule červená |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 582,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Červená řepa, Ciabatta, Citronová šťáva, Jablka, Ořechy vlašské, Sůl, Med včelí, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Cibule červená, Hořčice Dijonská, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní salát s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu omyjeme, očistíme a vaříme v osolené vroucí vodě asi 45 minut, dokud není měkká. Poté ji slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme ze skořápek, rozpůlíme, spolu s červenou řepou nasypeme do salátové mísy. Jablko omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme také do salátové mísy. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pekáči promícháme na kostičky nakrájenou ciabattu s olivovým olejem, osolíme, opepříme, pečeme asi 10 minut. |
3 | V menší misce promícháme ocet, hořčici, med, sůl, pepř, olej, nakonec přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Na pánvi rozpálíme trošku oleje a opečeme na něm plátky slaniny. Těsně před podáváním promícháme nahrubo nasekanou rukolu s řepou, vlašskými ořechy, jablkem a krutony, vše zalijeme připravenou zálivkou. Takto připravený salát rozdělíme na připravené talíře a posypeme osmaženou slaninou. |