Sleďová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleďová bábovka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33146 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
600 g | Brambory |
300 g | Majonéza |
150 g | Mrkev kořen |
200 g | Okurky nakládané |
50 g | Petržel kudrnka |
200 g | Sleď čerstvý |
9 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 492,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleďová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme, po vychladnutí nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme. Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, ihned zchladíme a oloupeme, nakrájíme nahrubo, dáme do misky, osolíme. Oloupanou mrkev a okurku nastrouháme nahrubo a smícháme v misce. Hladkou formu nebo plastovou misku silně vymažeme majonézou a střídavě vrstvíme brambory, nastrouhanou zeleninu, vejce a sledě, mezi každou vrstvu rozetřeme dostatek majonézy. Naplněnou formu důkladně upěchujeme a dáme vychladit do lednice. Vychlazené vyklopíme na kulatý tác a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Nutno aspoň hodinu nechat vychladit v lednici.