Listová kolečka s kuřecí nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listová kolečka s kuřecí nádivkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33149 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Drůbeží maso pečené |
500 g | Listové těsto |
80 ml | Mléko plnotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
50 g | Rohlíky bílé |
6 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 109,7mg |
Draslík | 217,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso pečené, Listové těsto, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listová kolečka s kuřecí nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto vyválíme na asi 1 cm silný plát, vykrájíme přibližně 10cm kolečka, která rozložíme na plech a uprostřed zatížíme suchými fazolemi, okraje natřeme rozšlehaným vejcem, při pečení se mírně zvednou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |
2 | Mezitím připravíme nádivku. Nakrájené pečivo namočíme do mléka, na pánvi na rozpáleném másle osmahneme nakrájenou cibulku dozlatova a všechno spolu s pokrájeným pečeným kuřecím masem rozmixujeme v míse ručním mixérem. Osolíme, opepříme a vrátíme na pánev, kde udržujeme teplé. Upečená kolečka( fazole odstraníme) ještě horká plníme hotovou teplou směsí a servírujeme ozdobená snítkou petrželky. |