Krkonošská kukuřičná kaše bez mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská kukuřičná kaše bez mléka
Krkonošská kukuřičná kaše bez mléka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33153 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
250 g | Mouka kukuřičná |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 95,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošská kukuřičná kaše bez mléka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vařící osolenou vodou postupně přisypáváme kukuřičnou mouku a pomalu vaříme do doby, až je dostatečně rozpuklá. Stále mícháme! |
2 | Oloupanou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a zpěníme na sádle do zlatova. |
3 | Kukuřičnou kaši podáváme politou sádlem a cibulkou. Podáváme ji horkou. |