Recept

Domácí gnocchi s rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33155
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Anglická slanina
2 kávová lžička Balsamico ocet
10 g Bazalka
500 g Brambory
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
5 g Cukr třtinový
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
425 g Passata (drcená rajčata)
10 g Pažitka
10 g Petržel - nať
150 g Rajčata sušená sterilovaná
5 g Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
15% Sacharidy 54 g
25% Tuky 19 g
44% Sodík 872 mg
30% Bílkoviny 17 g

Domácí gnocchi s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme ve vodě, důkladně je scedíme, necháme vychladnout a rozmačkáme. Přidáme žloutek, parmezán a nasekané bylinky, promícháme. Postupně přidáváme mouku, až vznikne mírně lepivé těsto. Hněteme je asi 5 minut, podle potřeby přidáme ještě mouku. Těsto musí být hladké.

2

Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu utvoříme na mírně pomoučeném válu váleček o průměru asi 2 cm a nakrájíme jej na kousky dlouhé asi 2,5 cm. Na každý kousek vytvoříme vidličkou rýhy, v ruce jej zaoblíme. Noky rozložíme na plech a přikryjeme.

3

V pánvi ohřejeme lžíci olivového oleje a smažíme na něm česnek a nakrájenou cibuli při střední teplotě asi 5 minut dozlatova.

4

Přidáme slaninu, za občasného zamíchání asi 5 minut smažíme, až mírně zhnědne.

5

Přidáme sušená a konzervovaná rajčata, cukr a ocet, osolíme a asi 15 minut zvolna redukujeme. Na závěr přidáme natrhanou bazalku.

6

Noky postupně vaříme ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu (asi za 2 minuty), vyjmeme je naběračkou s otvory, dáme na talíře, zalijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept