Domácí gnocchi s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí gnocchi s rajčaty
Domácí gnocchi s rajčaty
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33155 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
10 g | Bazalka |
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
5 g | Cukr třtinový |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
425 g | Passata (drcená rajčata) |
10 g | Pažitka |
10 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata sušená sterilovaná |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 108,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Balsamico ocet, Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Pažitka, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí gnocchi s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme ve vodě, důkladně je scedíme, necháme vychladnout a rozmačkáme. Přidáme žloutek, parmezán a nasekané bylinky, promícháme. Postupně přidáváme mouku, až vznikne mírně lepivé těsto. Hněteme je asi 5 minut, podle potřeby přidáme ještě mouku. Těsto musí být hladké. |
2 | Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu utvoříme na mírně pomoučeném válu váleček o průměru asi 2 cm a nakrájíme jej na kousky dlouhé asi 2,5 cm. Na každý kousek vytvoříme vidličkou rýhy, v ruce jej zaoblíme. Noky rozložíme na plech a přikryjeme. |
3 | V pánvi ohřejeme lžíci olivového oleje a smažíme na něm česnek a nakrájenou cibuli při střední teplotě asi 5 minut dozlatova. |
4 | Přidáme slaninu, za občasného zamíchání asi 5 minut smažíme, až mírně zhnědne. |
5 | Přidáme sušená a konzervovaná rajčata, cukr a ocet, osolíme a asi 15 minut zvolna redukujeme. Na závěr přidáme natrhanou bazalku. |
6 | Noky postupně vaříme ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu (asi za 2 minuty), vyjmeme je naběračkou s otvory, dáme na talíře, zalijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme hoblinkami parmezánu. |