Recept

Kynuté závitky se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 33156

Ingredience

1 ks Cibule
10 g Cukr krupice
4 g Droždí
10 g Kmín drcený
1 dl Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
50 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
800 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
7% Sacharidy 26 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 417 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kynuté závitky se zelím postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci mírně ohřejeme mléko, odstavíme, přidáme rozdrobené droždí, trochu soli a cukru, rozmícháme dohladka. Přidáme lžíci mouky a rozmícháme, po chvíli začne kvásek pracovat. Mezitím připravíme v míse mouku, máslo, žloutek, přidáme hotový kvásek, důkladně vypracujeme těsto. Zakryté necháme hodinu vykynout.

2

Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme sterilované zelí, sůl, kmín, chvíli podusíme.

3

Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce 13x13 cm, každý rozložíme na stejně velký kus pečícího papíru. Na plátek těsta dáme porci náplně a pomocí papíru smotáme do ruličky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené závitky servírujeme naskládané do pyramidy.

Poznámka

Hodina na vykynutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept