Jednoduchý recept

Salát s hovězím masem a křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33159
Kategorie: Saláty

Ingredience

400 g Brambory
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
400 g Hovězí kýta
2 polévková lžíce Křen smetanový
4 ks Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Řecký jogurt
1 hrst Rukola
4 ks Šalotka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 574kJ
17% Sacharidy 61 g
36% Tuky 27 g
217% Sodík 4 g
64% Bílkoviny 36 g

Salát s hovězím masem a křenem postup přípravy receptu:

1

Hovězí kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory omyjeme, očistíme, vložíme také do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut.

2

Maso slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

3

V misce smícháme olej, hořčici, 2 lžíce láku z okurek a pažitku. Brambory dáme do salátové mísy, osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou a na kousky nakrájenými nakládanými okurkami. Šalotku nakrájíme na kostičky a společně s masem přidáme k bramborám. Řecký jogurt smícháme s křenem, osolíme, opepříme a přimícháme k bramborám a masu.

4

Předem uvařená vejce nakrájíme na osminky, rukolu natrháme na větší kousky.

5

Na připravené talíře rozdělíme brambory s masem a navrch poklademe osminky vajec a rukolu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept