Recept

Špenátové gnocchi s ricottou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33160

Ingredience

125 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
250 g Ricotta
50 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 krajíc Veka
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 071kJ
5% Sacharidy 16 g
18% Tuky 14 g
33% Sodík 660 mg
26% Bílkoviny 15 g

Špenátové gnocchi s ricottou postup přípravy receptu:

1

Střídku z veky namočíme na 10 minut do mléka. Potom tekutinu vymačkáme. Špenát omyjeme, osušíme, nasekáme.

2

Rozšleháme vejce, přidáme chléb, špenát, sýr ricotta, strouhaný parmezán (trochu si necháme na ozdobu), sůl a pepř, důkladně promícháme, přikryjeme a uložíme na hodinu do chladničky.

3

Pomocí dvou lžiček vytvarujeme ploché knedlíčky. Postupně je vaříme ve slané vodě, dokud nevyplavou k povrchu. Upravíme je na talíře, pokapeme máslem a ozdobíme parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept