Špenátové gnocchi s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové gnocchi s ricottou
Špenátové gnocchi s ricottou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33160 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Ricotta |
500 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
4 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 112,2mg |
Draslík | 611,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Ricotta, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové gnocchi s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Střídku z veky namočíme na 10 minut do mléka. Potom tekutinu vymačkáme. Špenát omyjeme, osušíme, nasekáme. |
2 | Rozšleháme vejce, přidáme chléb, špenát, sýr ricotta, strouhaný parmezán (trochu si necháme na ozdobu), sůl a pepř, důkladně promícháme, přikryjeme a uložíme na hodinu do chladničky. |
3 | Pomocí dvou lžiček vytvarujeme ploché knedlíčky. Postupně je vaříme ve slané vodě, dokud nevyplavou k povrchu. Upravíme je na talíře, pokapeme máslem a ozdobíme parmezánem. |