Jednoduchý recept

Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 33163
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Brusinky
6 stroužek Česnek
500 g Cibule
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 dl Masový vývar
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
1 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 499kJ
7% Sacharidy 24 g
48% Tuky 36 g
47% Sodík 948 mg
76% Bílkoviny 43 g

Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet.

2

Druhý den ze zajíce nožem seškrabeme tuhé máslo. Pak zajíce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a znovu potřeme máslem, které jsme z něj oškrabali. Zajíce dáme znovu do pekáče.

3

Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a celého zajíce cibulí posypeme. Přilijeme masový vývar, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

4

Pečeme při 250°C přibližně 60 -70 minut. Průběžně po 15 minutách zajíce poléváme výpekem. Pokud je potřeba dolijeme během pečení 1-2 dl vývaru.

5

Mezitím na másle (2 lžíce) v pánvi osmažíme dozlatova strouhanku.

6

Upečeného zajíce rozporcujeme, dáme na talíře, posypeme strouhankou, ozdobíme brusinkami a polijeme výpekem.

Poznámka

K cibulovému zajíci podáváme vařené brambory nebo bramborové šišky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept