Pastiňákové gnocchi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastiňákové gnocchi
Pastiňákové gnocchi
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33164 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
15 g | Citronová kůra |
100 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká |
500 g | Pastinák |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
40 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 104,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 574,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastiňákové gnocchi postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný pastinák nakrájíme na kusy, vaříme ve vodě asi 30 minut doměkka, necháme trochu zchladnout. Pastinák propasírujeme, přidáme mouku, polovinu parmezánu, ze směsi vypracujeme vláčné těsto. |
2 | Z připraveného těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na kousky. Potom vytvarujeme oválek a pomoučněnou vidličkou na něm uděláme rýhy. |
3 | Noky postupně vaříme v osolené vodě 2 minuty. Když vyplavou, naběračkou s otvory je vylovíme a dáme do misek. |
4 | Mezitím rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek, citronovou kůru a tymián, asi 3 minuty smažíme dozlatova. Přelijeme noky a posypeme je zbylým parmezánem. |