Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33164
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
15 g Citronová kůra
100 g Máslo čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká
500 g Pastinák
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
40 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 069kJ
16% Sacharidy 56 g
34% Tuky 25 g
34% Sodík 687 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pastiňákové gnocchi postup přípravy receptu:

1

Oloupaný pastinák nakrájíme na kusy, vaříme ve vodě asi 30 minut doměkka, necháme trochu zchladnout. Pastinák propasírujeme, přidáme mouku, polovinu parmezánu, ze směsi vypracujeme vláčné těsto.

2

Z připraveného těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na kousky. Potom vytvarujeme oválek a pomoučněnou vidličkou na něm uděláme rýhy.

3

Noky postupně vaříme v osolené vodě 2 minuty. Když vyplavou, naběračkou s otvory je vylovíme a dáme do misek.

4

Mezitím rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek, citronovou kůru a tymián, asi 3 minuty smažíme dozlatova. Přelijeme noky a posypeme je zbylým parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept