Recept

Pekingská kachna s palačinkami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33170

Ingredience

1 ks Kachna mražená
2 polévková lžíce Med včelí
2 l Voda pitná
Omáčka
3 polévková lžíce Cukr třtinový
8 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
2 polévková lžíce Olej sezamový
Příloha
8 ks Cibulka jarní
2 ks Okurka salátová
24 ks Palačinky

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,019 kcal
Kilojoule 4 263kJ
6% Sacharidy 21 g
120% Tuky 90 g
1% Sodík 17 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pekingská kachna s palačinkami postup přípravy receptu:

1

Kachnu nejprve očistíme a odstraníme přebytečný tuk. Na 2-3 minuty vložíme do hrnce s vroucí vodou, aby se zatáhly póry a neztrácel se během pečení tuk. Po vyjmutí důkladně osušíme. Kachnu potřeme medem rozpuštěným v trošce teplé vody a minimálně na 4-5 hodin zavěsíme do chladu.

2

Poté kachnu položíme na grilovací rošt hřbetem nahoru a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 90-105 minut. Během pečení neobracíme ani nepotíráme.

3

Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozpálíme sezamový olej, přidáme omáčku z rozmačkaných žlutých bobů a cukr. Důkladně promícháme, aby se rozpustil cukr, necháme vychladnout.

4

Z kachny odstraníme křupavou kůžičku a nakrájíme ji na tenké plátky. Maso také pokrájíme na plátky.

5

Podáváme tak, že na jednotlivé talíře rozprostřeme palačinku, doprostřed dáme lžičku omáčky, posypeme několika kousky jarní cibulky a nakrájené okurky a navrch dáme 2-3 plátky masa a kousek kůžičky. Palačinku srolujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept