Fenyklový salát s uzenou makrelou a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s uzenou makrelou a pomerančem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33171 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Makrela uzená |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 84,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Makrela uzená, Pomeranče, Šalotka, Sůl, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s uzenou makrelou a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Fenykl omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do salátové mísy. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k fenyklu. |
2 | Olej smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, zálivkou přelijeme fenykl s pomeranči. Salát rozložíme na připravené talíře, navrch rozložíme na jemno nasekanou šalotku a kousky uzené makrely. |