Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33172

Ingredience

Těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
60 g Játra kuřecí
5 g Koření klobásové
120 g Mleté kuřecí maso
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Ricotta
20 g Salám Poličan
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
30 g Šunka parmská
Rajčatová omáčka
30 g Bazalka
60 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
850 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 504kJ
16% Sacharidy 58 g
32% Tuky 24 g
81% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Neapolské ravioli postup přípravy receptu:

1

Prosátou mouku osolíme, přidáme vejce, olej a lžíci vody, mírně rozšleháme a v robotu zpracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.

2

Suroviny na náplň rozmixujeme na jemnou hmotu a odložíme.

3

Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme rajčata, bylinky, sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut.

4

Postupně z těsta vyválíme 2 placky tlusté asi 1 mm. Nožem rádýlkem z nich nakrájíme pruhy široké 10 cm. V odstupech asi 5 cm od sebe položíme k jednomu okraji každého pruhu hromádky náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody, směsí potřeme těsto při jednom okraji a mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme přes náplň a okraje pevně stiskneme k sobě. Pruhy rozdělíme mezi hromádkami nožem se zoubkovaným okrajem. Ravioli postupně vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Vložíme je do omáčky a zahříváme, dokud se vše neprohřeje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept