Neapolské ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolské ravioli
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33172 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Náplň | |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Játra kuřecí |
5 g | Koření klobásové |
120 g | Mleté kuřecí maso |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
75 g | Ricotta |
20 g | Salám Poličan |
5 g | Sůl |
30 g | Šunka parmská |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Rajčatová omáčka | |
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
850 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 420,6mg |
Draslík | 291,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Játra kuřecí, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Bazalka, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Koření klobásové, Mleté kuřecí maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Ricotta, Salám Poličan, Šunka parmská, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolské ravioli postup přípravy receptu:
1 | Prosátou mouku osolíme, přidáme vejce, olej a lžíci vody, mírně rozšleháme a v robotu zpracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Suroviny na náplň rozmixujeme na jemnou hmotu a odložíme. |
3 | Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme rajčata, bylinky, sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut. |
4 | Postupně z těsta vyválíme 2 placky tlusté asi 1 mm. Nožem rádýlkem z nich nakrájíme pruhy široké 10 cm. V odstupech asi 5 cm od sebe položíme k jednomu okraji každého pruhu hromádky náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody, směsí potřeme těsto při jednom okraji a mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme přes náplň a okraje pevně stiskneme k sobě. Pruhy rozdělíme mezi hromádkami nožem se zoubkovaným okrajem. Ravioli postupně vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Vložíme je do omáčky a zahříváme, dokud se vše neprohřeje. |