Jednoduchý recept

Houbové rizoto s vepřovým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 33174
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 stroužek Česnek
55 g Máslo čerstvé
200 g Rýže loupaná
2 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Parmezán
225 g Vepřové maso libové
250 ml Víno bílé
1250 ml Vývar drůbeží
50 g Cibule
500 g Houby čerstvé
50 g Paprika zelená
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,071 kcal
Kilojoule 4 483kJ
16% Sacharidy 58 g
55% Tuky 41 g
80% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Houbové rizoto s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme cibuli společně s česnekem. Přidáme rýži, kterou lehce osmahneme. Podlijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je rýže krémovitá. Přibližná doba vaření je asi 20 minut podle druhu rýže.

2

Do uvařené rýže vmícháme vepřové maso nakrájené na nudličky, pokrájené houby, smetanu, parmezán, snítku petrželky a na kostičky nakrájenou papriku. Vše dochutíme solí a necháme asi 3 minuty uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept