Recept

Aromatická křupavá kachnička

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 250 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33175

Ingredience

6 ks Badyán
4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Hřebíček
1 ks Kachna mražená
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pepř sečuánský
3 ks Skořice celá
2 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Víno rýžové čínské
4 ks Zázvor celý
Příloha
8 ks Cibulka jarní
0,5 ks Okurka salátová
0,5 hrnek Omáčka švestková
24 ks Palačinky
0,3 ks Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,061 kcal
Kilojoule 4 437kJ
9% Sacharidy 33 g
119% Tuky 89 g
17% Sodík 339 mg
61% Bílkoviny 34 g

Aromatická křupavá kachnička postup přípravy receptu:

1

Kachnu rozmrazíme, očistíme, odstraníme křídla a zbytek těla rozřízneme podél páteře napůl. Do obou polovin vetřeme důkladně sůl. Vložíme do mísy, přidáme kousky badyánu, pepř, hřebíček, skořici, cibulky, neloupaný zázvor, přilijeme rýžové víno a necháme min. 4-6 h marinovat.

2

Maso poté dáme na pařák vložený do pánve s vroucí vodou a dusíme 3 -4 h. Po vyjmutí necháme 5 - 6 h vychladnout.

3

V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso kůží dolů a během 5 -6 minut osmahneme dohněda. Před koncem smažení jednou obrátíme. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, odřízneme od kosti a naaranžujeme na lůžko ze salátových listů.

4

Podáváme po několika kouskách zabalené v palačinkách, doplněné omáčkou, nadrobno nakrájenou cibulkou a okurkou.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na marinování 4-6h a chlazení 5-6h.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept