Aromatická křupavá kachnička - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aromatická křupavá kachnička
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 250 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33175 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Badyán |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hřebíček |
1 ks | Kachna mražená |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pepř sečuánský |
3 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
4 ks | Zázvor celý |
Příloha | |
---|---|
8 ks | Cibulka jarní |
0,5 ks | Okurka salátová |
0,5 hrnek | Omáčka švestková |
24 ks | Palačinky |
0,3 ks | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 297,1mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hřebíček, Olej rostlinný, Skořice celá, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý, Cibulka jarní, Okurka salátová, Omáčka švestková, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kachna mražená, Pepř sečuánský, Palačinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aromatická křupavá kachnička postup přípravy receptu:
1 | Kachnu rozmrazíme, očistíme, odstraníme křídla a zbytek těla rozřízneme podél páteře napůl. Do obou polovin vetřeme důkladně sůl. Vložíme do mísy, přidáme kousky badyánu, pepř, hřebíček, skořici, cibulky, neloupaný zázvor, přilijeme rýžové víno a necháme min. 4-6 h marinovat. |
2 | Maso poté dáme na pařák vložený do pánve s vroucí vodou a dusíme 3 -4 h. Po vyjmutí necháme 5 - 6 h vychladnout. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso kůží dolů a během 5 -6 minut osmahneme dohněda. Před koncem smažení jednou obrátíme. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, odřízneme od kosti a naaranžujeme na lůžko ze salátových listů. |
4 | Podáváme po několika kouskách zabalené v palačinkách, doplněné omáčkou, nadrobno nakrájenou cibulkou a okurkou. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na marinování 4-6h a chlazení 5-6h.