Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citronová tráva |
5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Galgan |
1,4 kg | Kachna mražená |
2 ks | Kafirové listy |
1 kávová lžička | Kmín celý |
55 g | Kokosový krém |
2 polévková lžíce | Koriandr celý |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
170 g | Krabí maso mražené |
1 hrnek | Ořechy Kešu |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 963,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 347,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Cukr krupice, Kmín celý, Kokosový krém, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Ořechy Kešu, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Kachna mražená, Kafirové listy, Krabí maso mražené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků postup přípravy receptu:
1 | Kachny nejprve naporcujeme. Odřízneme nohy od těl, oddělíme horní a dolní část stehen, každou rozkrojíme na poloviny. Spodní polovinu těla odřízneme nůžkami, prsíčka rozkrojíme příčným řezem, každou část poté dělíme na čtyři menší kousky. |
2 | Maso i kosti vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme limetkové listy, lžičku soli a vaříme 30 - 45 minut do měkka. Poté maso oddělíme od kostí, vývar scedíme a odložíme stranou. |
3 | V mixéru rozdrtíme nadrobno pokrájené chilli papričky bez semínek s cukrem a zbytkem soli. Na pánvičce nasucho cca 1 - 2 minuty osmahneme koriandrová semínka, kmín i nadrobno nasekané kešu oříšky. Přidáme do mixéru spolu s voňatkou, nadrobno pokrájeným galganem, rozmačkaným česnekem i nasekanou šalotkou a rozemeleme vše na homogenní směs. Nakonec přidáme krevetovou pastu, nadrobno krájený koriandrový kořen a důkladně promícháme. Přilijeme hrnek vývaru, vymícháme řídké těsto. |
4 | Směs přelijeme do hrnce s masem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 - 25 min. Přidáme krabí maso, kokosový krém a krátce prohřejeme. Rozdělíme do vyhřátých talířů či misek, dozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme např. s vařenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Suroviny: galangal - cca 2,5 cm velký kousek voňatka - cca 7,5 cm velký kousek