Recept

Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33181
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
1 ks Citronová tráva
5 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Galgan
1,4 kg Kachna mražená
2 ks Kafirové listy
1 kávová lžička Kmín celý
55 g Kokosový krém
2 polévková lžíce Koriandr celý
1 hrst Koriandr čerstvý
170 g Krabí maso mražené
1 hrnek Ořechy Kešu
1,5 kávová lžička Sůl
2000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,363 kcal
Kilojoule 5 705kJ
13% Sacharidy 45 g
151% Tuky 114 g
22% Sodík 436 mg
86% Bílkoviny 48 g

Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků postup přípravy receptu:

1

Kachny nejprve naporcujeme. Odřízneme nohy od těl, oddělíme horní a dolní část stehen, každou rozkrojíme na poloviny. Spodní polovinu těla odřízneme nůžkami, prsíčka rozkrojíme příčným řezem, každou část poté dělíme na čtyři menší kousky.

2

Maso i kosti vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme limetkové listy, lžičku soli a vaříme 30 - 45 minut do měkka. Poté maso oddělíme od kostí, vývar scedíme a odložíme stranou.

3

V mixéru rozdrtíme nadrobno pokrájené chilli papričky bez semínek s cukrem a zbytkem soli. Na pánvičce nasucho cca 1 - 2 minuty osmahneme koriandrová semínka, kmín i nadrobno nasekané kešu oříšky. Přidáme do mixéru spolu s voňatkou, nadrobno pokrájeným galganem, rozmačkaným česnekem i nasekanou šalotkou a rozemeleme vše na homogenní směs. Nakonec přidáme krevetovou pastu, nadrobno krájený koriandrový kořen a důkladně promícháme. Přilijeme hrnek vývaru, vymícháme řídké těsto.

4

Směs přelijeme do hrnce s masem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 - 25 min. Přidáme krabí maso, kokosový krém a krátce prohřejeme. Rozdělíme do vyhřátých talířů či misek, dozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme např. s vařenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. Suroviny: galangal - cca 2,5 cm velký kousek voňatka - cca 7,5 cm velký kousek

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept