Těstovinové mušle plněné ricotou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové mušle plněné ricotou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33182 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Omáčka na těstoviny |
750 g | Ricotta |
500 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Conchiglie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 749,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka na těstoviny, Ricotta, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové mušle plněné ricotou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. |
2 | Nakrájenou cibuli a anglickou slaninu smažíme na oleji, průběžně promícháváme, při střední teplotě asi 3 minuty, až slanina mírně zhnědne a cibule změkne. Přidáme nasekaný špenát, krátce podusíme, vmícháme sýr ricotta. |
3 | Uvařené těstoviny naplníme směsí a posypeme parmezánem. Potom těstoviny rozložíme na studený grilovací plech mírně vytřený olejem a zapékáme je při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. |
4 | Omáčku na těstoviny prohřejeme v hrnci a horkou nalijeme do hlubších talířů. Do omáčky urovnáme zapečené těstoviny a servírujeme. |