Recept

Těstovinové mušle plněné ricotou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33182
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

40 g Anglická slanina
60 g Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
250 g Omáčka na těstoviny
750 g Ricotta
500 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
250 g Těstoviny Conchiglie

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 546kJ
15% Sacharidy 53 g
36% Tuky 27 g
41% Sodík 827 mg
48% Bílkoviny 27 g

Těstovinové mušle plněné ricotou postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

2

Nakrájenou cibuli a anglickou slaninu smažíme na oleji, průběžně promícháváme, při střední teplotě asi 3 minuty, až slanina mírně zhnědne a cibule změkne. Přidáme nasekaný špenát, krátce podusíme, vmícháme sýr ricotta.

3

Uvařené těstoviny naplníme směsí a posypeme parmezánem. Potom těstoviny rozložíme na studený grilovací plech mírně vytřený olejem a zapékáme je při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova.

4

Omáčku na těstoviny prohřejeme v hrnci a horkou nalijeme do hlubších talířů. Do omáčky urovnáme zapečené těstoviny a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept