Recept

Těstovinové závitky s ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33185

Ingredience

20 g Bazalka
50 g Bylinky čerstvé - svazek
400 g Lasagne
3 g Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
300 g Omáčka na těstoviny
400 g Ricotta
40 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
23% Sacharidy 84 g
28% Tuky 21 g
34% Sodík 673 mg
44% Bílkoviny 25 g

Těstovinové závitky s ricottou postup přípravy receptu:

1

Čerstvé plátky těsta vaříme ve slané vodě al dente. Mícháme je, aby se neslepily.

2

Smícháme v míse sýr ricotta, rozšlehané vejce, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Uvařené plátky těsta rozložíme na pracovní plochu. Do středu každého plátku dáme 2-3 lžíce sýrové směsi. Horní třetinu plátku přeložíme přes náplň, potom přes ni přeložíme dolní třetinu a konce opatrně zkroutíme (každý konec jiným směrem).

3

Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem a vložíme do něj závitky. Pokapeme máslem a střední části závitků polijeme omáčkou. Mísu zakryjeme a těstoviny zapékáme asi 5 minut v předehřáté troubě při 180 °C, až se prohřejí. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenými lístky bazalky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept