Tortelloni plněné špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortelloni plněné špenátem
Tortelloni plněné špenátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33187 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Nudlové těsto |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Ricotta |
160 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
---|---|
80 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Oříšky piniové |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 66,4mg |
Draslík | 731,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Oříšky piniové, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudlové těsto, Pepř černý mletý, Ricotta, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortelloni plněné špenátem postup přípravy receptu:
1 | Těsto vyválíme na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm. Nasekaný špenát, sýry ricotta a parmezán, pažitku, polovinu rozšlehaného vejce, sůl a pepř smícháme v míse. |
2 | Kolečka těsta rozložíme na pracovní plochu a do středu každého upravíme asi 1 1/2 lžičky směsi. Okraje mírně potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme na polovinu a okraje pevně přitiskneme. |
3 | Tortelloni postupně vaříme ve velkém množství osolené vody al dente a udržujeme je teplé. |
4 | Všechny suroviny na omáčku smícháme ve velkém hrnci a prohřejeme. Tortelloni vložíme do omáčky, protřeseme a servírujeme. |