Fíkový salát s prosciuttem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fíkový salát s prosciuttem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33190 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
6 ks | Fíky sušené |
100 g | Mangold |
1 kávová lžička | Ocet Sherry |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Prosciutto sušené |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 142,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Fíky sušené, Mangold, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fíkový salát s prosciuttem postup přípravy receptu:
1 | Čekanku a mangold omyjeme, očistíme a listy natrháme. |
2 | V misce smícháme ocet, olivový olej, sůl a takto připravenou zálivkou přelijeme salátové listy. Fíky překrojíme a společně s prosciuttem naskládáme na salát. |
3 | Zdobíme na hoblinky nakrájeným parmazánem. |