Broskvový salát s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový salát s kozím sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33192 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
3 ks | Broskve |
50 g | Mandle |
80 g | Rukola |
50 g | Salát Polníček |
150 g | Sýr kozí |
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
0,5 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Med včelí |
120 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 484,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Mandle, Sýr kozí, Balsamico ocet, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rukola, Salát Polníček, Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový salát s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Zálivku připravíme smícháním 1/2 nadrobno nasekané cibule, 1 lžíce medu, 2 lžícemi balzamikového octa, 120 ml olivového oleje, špetky soli a pepře. |
2 | Mandle nasucho opražíme na rozpálené pánvi. Broskve omyjeme, rozkrojíme, zbavíme pecek, nakrájíme na plátky, rukolu a polníček omyjeme a natrháme na kousky. |
3 | Salátové listy rozdělíme na připravené talíře, zalijeme připravenou zálivkou, posypeme na kostičky nakrájeným kozím sýrem a opraženými mandlemi. |