Králík pro faru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík pro faru
Králík pro faru
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33194 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
750 g | Brambory |
6 ks | Česnek |
200 g | Kompot brusinkový |
1000 g | Králík |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Šalotka |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 199,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 610,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Králík, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík pro faru postup přípravy receptu:
1 | Dobře omytého a osušeného králíka rozporcujeme, odblaníme, prošpikujeme česnekem, osolíme, popepříme. Poté jednotlivě každý díl masa zabalíme do plátků anglické slaniny a zachytíme párátky. |
2 | V pekáči rozpálíme sádlo a dáme na něj porce masa. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. |
3 | Oloupanou šalotku rozkrájíme na poloviny, oloupané malé brambůrky omyjeme, osolíme cca lžičkou soli, přibližně v polovině pečení obložíme maso v pekáči šalotkou a bramborami. Přilijeme 1 - 2 dl vody, pekáč zakryjeme a vše pečeme do měkka přibližně 35 minut. Během pečení maso i brambory poléváme výpekem. |
4 | Hotového farského králíka rozložíme na talíře, obložíme brambory i šalotkou, podáváme s brusinkovým kompotem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.