Králík marinovaný se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík marinovaný se zelím
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Králík |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Voda pitná |
Na marinádu | |
---|---|
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
200 ml | Kečup |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na zelí | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 172,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Kmín drcený, Majoránka, Sůl, Cukr krupice, Kmín celý, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Hořčice plnotučná, Kečup, Omáčka sójová, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík marinovaný se zelím postup přípravy receptu:
1 | Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat. |
2 | V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou. |
3 | V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké. |
Poznámka
Servírujeme teplé.