Recept

Králík marinovaný se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 33198
Kategorie: Maso

Ingredience

1200 g Králík
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Voda pitná
Na marinádu
2 kávová lžička Hořčice plnotučná
200 ml Kečup
0,3 kávová lžička Kmín drcený
2 kávová lžička Majoránka
2 kávová lžička Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Sůl
Na zelí
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 304kJ
9% Sacharidy 31 g
24% Tuky 18 g
30% Sodík 590 mg
117% Bílkoviny 66 g

Králík marinovaný se zelím postup přípravy receptu:

1

Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat.

2

V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.

3

V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept