Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33200 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
350 g | Cannelloni |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
3 g | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
650 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
Rajčatová omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
5 g | Cukr třtinový |
150 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou | |
5 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 156,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Mozzarella, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový, Protlak rajčatový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci postupně uvaříme těstoviny na skus. |
2 | Nakrájenou cibuli a česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme dozlatova. Přidáme nasekaný špenát a nezakrytý podusíme 2 minuty, potom nádobu zakryjeme dobře těsnící pokličkou a podusíme ještě asi 5 minut. Opatrně slijeme přebytečnou tekutinu. Dušený špenát musí být co nejsušší, aby těsto nerozměklo. Špenát smícháme se sýrem ricotta, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Zamícháme a odložíme. |
3 | Omáčka: Nakrájenou cibuli a česnek smažíme za občasného zamíchání na malém ohni na oleji asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, cukr, vodu, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut. |
4 | Rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem. Na dno nalijeme asi třetinu omáčky. Těstovinové trubičky naplníme špenátovou náplní a položíme spojením dolů do pekáče. Zbytek rajčatové omáčky nalijeme na cannelloni a navrch nasypeme nastrouhanou mozzarellu. |
5 | Cannelloni zapékáme 30-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme zapečený pokrm 10 minut odpočinout. |
Poznámka
Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.